W jaki sposób w nauce wyjaśnia się umysł - Kwiatek, Łukasz (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2013)
Recenzja książki: Mateusz Hohol, Wyjaśnić umysł. Struktura teorii neurokognitywnych, Copernicus Center Press, Kraków 2013, ss. 401.