Science in the eyes of erudite - Polak, Paweł Jan (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2019)
Book review: Adam Adamandy Kochański, Gottfried Wilhelm Leibniz, Korespondencja Adama Adamandego Kochańskiego i Gottfrieda Wilhelma Leibniza z lat 1670-1698, D. Sieńko (tłum.), wyd. Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, Warszawa 2019, ss. 256.
Keywords: Kochański Adam Adamandy; Leibniz Gottfried Wilhelm; correspondence; history of science; philosophy of science