Empathy in the service of humanity - Cygan, Milena Bogumiła (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2019)
Book review: Frans de Waal, Wiek empatii. Jak natura uczy nas życzliwości, tłum. Ł. Lamża, Copernicus Center Press, Kraków 2019, ss. 380.
Keywords: empathy; evolution