Komu ma służyć wznowienie monografii Barbary Skargi o pozytywizmie? - Polak, Paweł (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2017)
Recenzja książki: B. Skarga, Ortodoksja i rewizja w pozytywizmie francuskim, M. Pańków (red.), ser. Dzieła zebrane Barbary Skargi, t. 3, Wydawnictwo Naukowe PWN - Fundacja na Rzecz Myślenia im. Barbary Skargi, Warszawa 2016, ss. 496.