Historia niczego - Heller, Michał; Mączka, Janusz (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2016)
Recenzja książki: John D. Barrow, Książka o niczym, tł. Łukasz Lamża, Copernicus Center Press, Kraków 2015, ss. 460.