Symetria w muzyce czyli o racjonalnym pierwiastku w komponowaniu dzieł muzycznych - Grygiel, Wojciech (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2005)
Recenzja książki: Anna Brożek, Symetria w muzyce, czyli o pierwiastku racjonalnym w komponowaniu dzieł muzycznych, OBI — Kraków, Biblos — Tarnów 2004, ss. 147.