Czas nauki - Polak, Paweł (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2005)
Recenzja książki: Andrzej Pelczar, Czas i dynamika. O czasie w równaniach różniczkowych i układach dynamicznych, OBI--Kraków, Biblos-Tarnów 2003, ss. 117.