Poważnie o bzdurach - Piechowicz, Robert (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2005)
Recenzja książki: Alan Sokal, Jean Bricmont, Modne bzdury. O nadużwaniu pojęć z zakresu nauk ścisłych przez postmodernistycznych intelektualistów, Prószyński i S–ka, Warszawa 2004, ss. 280.