A jednak była czytana - Mączka, Janusz (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2005)
Recenzja książki: O. Gingerich, Ksiazka, której nikt nie przeczytał, przekł. J. Włodarczyk, Amber, Warszawa 2004, s. 271.