„De revolutionibus” a zasada korespondencji - Życiński, Józef (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2005)
Recenzja książki: Michał Kokowski, Copernicus’s Originality: Towards Integration of Contemporary Copernican Studies, Wydawnictwa IHN PAN, Warszawa–Kraków 2004, ss. xiv + 314.