„Umarł król, niech żyje król”: nadchodzi nowa era — emergencji w naukach przyrodniczych? - Koleżyński, Andrzej (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2006)
Recenzja książki: Robert B. Laughlin, A Different Universe: Reinventing Physics from the Bottom Down, Basic Books, New York, Hardcover 2005, Paperback 2006, ss. 254.