Podręcznik minimum - Heller, Michał (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2007)
Recenzja książki: Alister E. McGrath, Science and Religion. An Introduction, Blackwell, Oxford 2005 (pierwsze wydanie 1999), ss. XII + 250.