Analogia po polsku - Heller, Michał (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2007)
Recenzja książki: Zbigniew Wolak, Koncepcje analogii w Kole Krakowskim, Biblos, Tarnów 2005, ss. 376.