Teoria względności wczoraj i dziś - Polak, Paweł (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2007)
Recenzja książki: Ernst Cassirer, O teorii względności Einsteina. Studium z teorii poznania, seria Daimonion, Wydawnictwo Marek Derewiecki, Kęty 2006, ss. 136.