Bolzano i podstawy matematyki - Heller, Michał (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2008)
Recenzja książki: Jerzy Dadaczyński, Bernard Bolzano i idea logicyzmu, Rozprawy OBI, OBI — Kraków, Biblos — Tarnów 2006, s. 441.