Klasyczny podręcznik mistrza logiki - Wolak, Zbigniew (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2009)
Recenzja książki: Jan Łukasiewicz, Elementy logiki matematycznej, oprac. M. Presburger, Warszawa 1929, reprint, Wydawnictwo Naukowe UAM, Poznań 2008, ss. VIII+206.