Galileusz i sztuka układania horoskopów - Sierotowicz, Tadeusz (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2009)
Recenzja książki: Andrea Albini, Oroscopi e cannocchiali. Galileo, gli astrologi e la nuova scienza, Grottaferrata (Rm): Avverbi Edizioni 2008, ss. 256