Nowa interpretacja procesu Galileusza - Sierotowicz, Tadeusz (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2009)
Recenzja książki: Jules Speller, Galileo’s Inquisition Trial Revisited, Frankfurt am Main: Peter Lang GmbH — Europäischer Verlag der Wissenschaften 2008, ss. 432.