Metafizyka z perspektywy interdyscyplinarnej - Pabjan, Tadeusz (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2009)
Recenzja książki: S. Wszołek, Elementy metaﬁzyki, część I, Biblos — Tarnów, OBI — Kraków, 2008, s. 202.