Proces Galileusza pod lupą - Sierotowicz, Tadeusz (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2010)
Recenzja książki: Sergio Pagano, Galileo Galilei. Lo splendore e le pene di un “divin uomo”, Firenze, Mauro Pagliai Editore 2009, ss. 254.