Darwin jako przebrany za wroga przyjaciel religii - Hohol, Mateusz (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2010)
Recenzja książki: F.J. Ayala, Dar Karola Darwina dla nauki i religii, przekł. P. Dawidowicz, Wydawnictwo Uniwersytetu Warszawskiego, Warszawa 2009, ss. XI + 216.