Zachodni wstęp do filozofii w stylu rosyjskim czy rosyjski wstęp do filozofii zachodniej? - Obolevitch, Teresa (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2011)
Recenzja książki: Введение в философию,  ред. А. В. Солдатов, Санкт-Петербург – Mocква – Краснодар: Лань 2007, ss. 576.