Fałszerstwa i poszlaki w procesie Galileusza - Sierotowicz, Tadeusz (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2011)
Recenzja książki: Vittorio Frajese, Il processo a Galileo Galilei. Il falso e la sua prova, Brescia, Morcelliana, 2010, ss. 112.