Ostatnia książka Józefa Życińskiego - Pabjan, Tadeusz (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2011)
Recenzja książki: J. Życiński, Bóg i stworzenie. Zarys teorii ewolucji, Gaudium, Lublin 2011, ss. 118.