Przyjaciele i wrogowie Galileusza. Opowieść sekretarza - Sierotowicz, Tadeusz (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2011)
Recenzja książki: Jacob Popper, Ereticus. L’ultima verità di Galileo, (tłumaczenie Luce D’Eramo e A. Popper), Roma: Castelvecchi 2011, ss. 382.