Jak drukowano Sidereus Nuncius - Sierotowicz, Tadeusz (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2012)
Recenzja książek: Horst Bredekamp (red.), Galileo's O. Vol. I: Galileo's Sidereus Nuncius, (wyd. Irene Brückle i Oliver Hahn) i Galileo's O., Vol. II: Paul Needham, Galileo Makes a Book, Berlin: Akademie Verlag 2011.