Jeszcze jedna historia mechaniki kwantowej - Pabjan, Tadeusz (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2012)
Recenzja książki: M. Kumar, Kwantowy świat. Einstein, Bohr i wielki spór o naturę rzeczywistości, U. i M. Seweryńscy (tłum.), Prószyński i S-ka, Warszawa 2012, s. 496.