Duchowy portret prekursora teorii Wielkiego Wybuchu - Pabjan, Tadeusz (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2012)
Recenzja książki: Dominique Lambert, Droga duchowa Georgesa Lemaître’a, W. Załuski, K. Mrówka (tłum.), Biblos, Tarnów 2012, s. 210.