Czy biologia jest chemią? - Twardowski, Mirosław (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2013)
Recenzja książki: Addy Pross, What Is Life? How Chemistry Becomes Biology, Oxford University Press, Oxford 2012, ss. 200.