Nauka w świecie greckim - Obolevitch, Teresa (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2013)
Recenzja książki: Efthymios Nicolaidis, Science and Eastern Orthodox from the Greek Fathers to the Age of Globalization, trans. by Susan Emanuel, The Johns Hopkins University Press, Baltimore 2011, ss. xii + 252.