Śladami Galileusza - Szymański, Adam (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2014)
Recenzja książki: Tadeusz Sierotowicz, O położeniu plam słonecznych. Literatura, dialektyka, retoryka, filozofia i astronomia w Istoria e dimostrazioni intorno alle macchie solari Galileusza wraz z tłumaczeniem dzieła, OBI - Biblos, Tarnów 2013, ss. 622.