U źródeł zbiorów kolektywnych - Olszewski, Adam (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2014)
Recenzja książki: Lidia Obojska, U źródeł zbiorów kolektywnych. O mereologii nieantysymetrycznej, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach, Siedlce 2013, ss. 180.