Tak łatwo o sprawach tak trudnych - Olender, Jacek (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2014)
Recenzja książki Wojciecha Załuskiego, Przeciw rozpaczy. O tragicznej wizji świata i sposobach jej przezwyciężania, Copernicus Center Press, Kraków 2014