Dwa wywiady z Michałem Hellerem - Przybył, Piotr (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2016)
Recenzja książek: M. Heller, Wierzę, żeby rozumieć: w osobistej rozmowie o życiowych wyborach; rozmawiają Wojciech Bonowicz, Bartosz Brożek, Zbigniew Liana, Znak, Kraków 2016 oraz Heller M. Brotti G., Bóg i nauka: moje dwie drogi do jednego celu; Michał Heller w rozmowie z Giulio Brottim, tłum. Ewa Nicewicz-Staszowska, Copernicus Center Press, Kraków 2013.