Ewolucyjna biografia człowieka - Gwardiak, Monika Jolanta (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2016)
Recenzja książki: R. Dunbar, Człowiek. Biografia, tłum. Łukasz Lamża, Copernicus Center Press, Kraków 2015, ss. 414.