Z pomocą anioła - Grygiel, Wojciech (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2005)
Recenzja książki: Roland Omnes, Quantum Philosophy: Understanding and Interpreting Contemporary Science (Filozofia kwantowa: rozumienie i interpretacja współczesnej nauki), tłum. z języka francuskiego Arturo Sangalli, Princeton and Oxford: Princeton University Press, 1999, ss. 296.