Kosmologia — teologia - Heller, Michał (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2005)
Recenzja książki: Helge Kragh, Matter and Spirit in the Universe. Scientific and Religious Preludes to Modern Cosmology, Imperial College Press, Lopndon 2004, ss. 298.