Zrozumieć filozofię nauki - Rodzeń, Jacek (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2006)
Recenzja książki: James Ladyman, Understanding Philosophy of Science, Routledge, London — New York 2002, ss. 290.