O niezwykłej cegle, czyli o Rogera Penrose’a szukaniu drogi do rzeczywistości - Grygiel, Wojciech (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2006)
Recenzja książki: Roger Penrose, The Road to Reality: A Complete Guide to the Laws of the Universe, Alfred A. Knopf, New York 2005, ss. 1049.