Prawie wszystko o nauce w krótkiej historii - Pabjan, Tadeusz (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2007)
Recenzja książki: B. Bryson, Krótka historia prawie wszystkiego, przekład: J. Bieroń, Wydawnictwo Zysk i S-ka, Poznań 2006, s. 539.