Dżungla Quine’a - Karolczak, Cezary (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2007)
Recenzja książki: W.V.O. Quine, Korzenie ontologii, tłum. B. Stanosz, Aletheia, Warszawa 2006.