Co to jest cząstka elementarna? - Heller, Michał (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2008)
Recenzja książki: Gordon McCabe, The Structure and Interpretation of the Standard Model, Elsevier, Amsterdam — Oxford, etc. 2007, ss. XI+251.