Kwantowe nielokalności z perspektywy logika - Heller, Michał (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2008)
Recenzja książki: Tomasz F. Bigaj, Non-Locality and Possible Worlds. A Counterfactual Perspective on Quantum Entanglement, Ontos Verlag, Frankfurt — Paris — Ebikon — Lancaster — New Brunswick, 2006, s. 294.