Logika jako sztuka uczciwego dochodzenia swoich racji - Wolak, Zbigniew (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2009)
Recenzja książki: Edward Nieznański, Logika. Podstawy — język — uzasadnienie, 2. wyd. zmienione, Wydawnictwo C.H. Beck: Warszawa 2006, ss. 184.