Nieostateczne badanie ostatecznych rozwiązań - Wolak, Zbigniew (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2009)
Recenzja książki: Michał Heller, Ostateczne wyjaśnienia Wszechświata, UNIVERSITAS, Kraków 2008, ss. 246.