Na drogach prawdy. Naukowy a teologiczny charakter poznania - Szulist, Janusz (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2010)
Recenzja książki: Filip Krauze, Jedna prawda dwie księgi. Nauki przyrodnicze a teologia w Ośrodku Badań Interdyscyplinarnych Papieskiej Akademii Teologicznej w Krakowie, WAM, Kraków 2008.