Kwestie naukowe w teologii Vita Mancuso - Sierotowicz, Tadeusz (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2012)
Recenzja książki: Corneliu C. Simuţ, Essentials of Catholic Radicalism. An Introduction to the Lay Theology of Vito Mancuso, Peter Lang, Frankfurt am Main 2011, ss. 218.