Czy metafizyka może być eksperymentalna? - Mączka, Janusz (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2015)
Recenzja książki: Tadeusz Pabjan, Eksperymentalna metafizyka. Johna S. Bella filozofia mechaniki kwantowej, Copernicus Center Press, Kraków 2011, ss. 368.