Bezgłośna komputerowa rewolucja w naukach eksperymentalnych - Polak, Paweł (Philosophical Problems in Science (Zagadnienia Filozoficzne w Nauce), 2015)
Recenzja książki: S. Leciejewski, Cyfrowa rewolucja w badaniach eksperymentalnych: studium metodologiczno-filozoficzne, Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza, Poznań 2013, ss. 168.